Aydın Doğan

Vikisöz, özgür söz dizini
Aydın Doğan
Doğum tarihi 15 Nisan 1936
Doğum yeri Kelkit
Vikipedi maddesi
Vikiveri öğesi

Aydın Doğan, Doğan Holding yönetim kurulu başkanı.

Sözleri[değiştir]

  • Eskiden, işte Nadir Nadi'nin gazetesi, Ali Naci Karacan'ın gazetesi gibi, başyazarlarının adıyla anılan gazeteler vardı. Bence artık o dönem kapandı. Dünyanın her yerinde artık gazete sahipleri, büyük sanayi kuruluşlarıdır.
(Kanaltürk televizyonunda katıldığı 5. Boyut programında)
  • Bize Emin Çölaşan'la ilgili, veya yazarlarla ilgili hükümetten hiçbir şekilde baskı olmadı. Olamaz da Allah'ın izniyle!
(Kanaltürk televizyonunda katıldığı 5. Boyut programında)
  • Şimdiye kadar ellerinden gelen baskıyı yapıyorlardı. Demek ki baskıları daha da ağırlaşacak.[1]
(6 Eylül 2008 tarihli Hürriyet'teki basın açıklamasından)
  • Çok kötü oldu! Beni bunlar dolduruşa getirdi!
(Emin Çölaşan'a açtığı tazminat davasının reddedildiğini öğrendiğinde)
  • Tabiri caizse yayıncılık biraz yiğitlik, yürek işidir. İki gazeteciyi, ismini vererek söylüyorum, Uğur Dündar ve Emin Çölaşan'ı taşıyacak yayımcı zor bulursunuz. Bunlar bana öyle pahalıya mal olmuşlardı ki!... Ama ben hiç bakmadım bile. "Bunları işten çıkarın" demediler. "Bunları kontrol altına alın" dediler. "Bana bunu kesinlikle yaptıramazsınız" dedim. İşlerimi mahvetmek için tebliğler çıkardılar. Ben bir otomobil kampanyasıyla piyasadan 1 milyar dolara yakın para toplayacaktım. Uğur ve Emin için bunu feda ettim.
(2002 yılında Leyla Tavşanoğlu'na verdiği röportajdan)
  • Bugün bütün dünyada medya kuruluşları için benzer eleştiriler yapılmaktadır. Bunların başında da, tekelleşme eğilimlerinin artmakta olduğu eleştirisi vardır. Oysa çağdaş teknik gelişmeler, bırakın tekelleşmeye yol açmayı, tam aksine, tekelleşmeyi fiilen imkânsız noktaya getirmiştir. (…) Yine bütün dünyadaki yaygın bir eleştiri de, medya sahiplerinin ellerinde aşırı bir güç birikimi olduğudur. Bu da geçerli bir iddia değildir. Çünkü internet teknolojisi, yaygın radyoculuk ve televizyonculuk, artık herkesin görüşlerini duyurabilme imkânı sağlamaktadır. O nedenle, bu devirde kimse şah değil, padişah değildir. Bu sözün geçerliliği, bu devirdeki kadar hiçbir dönemde olmamıştır.
(TBMM Medya Sorunları Araştırma Komisyonu Tutanakları'ndan)

Kaynakça[değiştir]

  1. "Hürriyet Arama". Erişim tarihi: 28 Haziran 2020. 
Aydın Doğan ile ilgili daha fazla bilgiye Vikipedi'den ulaşabilirsiniz.