Kapitalizm: Revizyonlar arasındaki fark

Vikisöz, özgür söz dizini
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Berrram (mesaj | katkılar)
78.186.235.239 adlı kullanıcının son değişikliği reddedilerek Cekli829 sürümüne (97741) geri dönüldü
15. satır: 15. satır:
==[[Albert Einstein]]==
==[[Albert Einstein]]==


*Kapitalistler(atayizzz bunlar) arasındaki rekabetle birleşen kar güdüsü, sermayenin toplanmasında ve kullanılmasında dengesizliğe yol açar; bunun sonucu da tehlikeli ekonomik çöküşlerdir. Sınırsız rekabet inanılmaz bir emek israfına ve daha önce söz ettiğim gibi insanların toplum bilincinin felce uğramasına yol açar. İnsanların bu şekilde felce uğratılmasını kapitalizmin en kötü yönü olarak kabul ediyorum. Bütün eğitim sistemimiz bu kötülüğün acısını çekiyor. Öğrenciye, abartılmış bir rekabet hissi aşılanıyor ve açgözlü bir başarı tavrı mesleki geleceğine hazırlık olarak görülüyor.
*Kapitalistler arasındaki rekabetle birleşen kar güdüsü, sermayenin toplanmasında ve kullanılmasında dengesizliğe yol açar; bunun sonucu da tehlikeli ekonomik çöküşlerdir. Sınırsız rekabet inanılmaz bir emek israfına ve daha önce söz ettiğim gibi insanların toplum bilincinin felce uğramasına yol açar. İnsanların bu şekilde felce uğratılmasını kapitalizmin en kötü yönü olarak kabul ediyorum. Bütün eğitim sistemimiz bu kötülüğün acısını çekiyor. Öğrenciye, abartılmış bir rekabet hissi aşılanıyor ve açgözlü bir başarı tavrı mesleki geleceğine hazırlık olarak görülüyor.


==[[Yalçın Küçük]]==
==[[Yalçın Küçük]]==

02.31, 16 Ocak 2014 tarihindeki hâli

Karl Marx

  • Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser.
  • Kapitalist üretimin en büyük engeli, sermayenin ta kendisidir.
  • Asacağımız son kapitalist,muhtemelen bize asma halatını satan kişi olacaktır.

Lev Troçki

  • Sadece Burjuvazi için parlayacaksa,güneşi de söndürürüz.


Malcolm X


Albert Einstein

  • Kapitalistler arasındaki rekabetle birleşen kar güdüsü, sermayenin toplanmasında ve kullanılmasında dengesizliğe yol açar; bunun sonucu da tehlikeli ekonomik çöküşlerdir. Sınırsız rekabet inanılmaz bir emek israfına ve daha önce söz ettiğim gibi insanların toplum bilincinin felce uğramasına yol açar. İnsanların bu şekilde felce uğratılmasını kapitalizmin en kötü yönü olarak kabul ediyorum. Bütün eğitim sistemimiz bu kötülüğün acısını çekiyor. Öğrenciye, abartılmış bir rekabet hissi aşılanıyor ve açgözlü bir başarı tavrı mesleki geleceğine hazırlık olarak görülüyor.

Yalçın Küçük

  • Her holding bir partidir ve tekeliyet, holdingler federasyonudur. Aralarındaki kavgalar son derece sınırlıdır; "rekabetçi kapitalizm" çoktan gömülüdür. Anlamak zorundayız.

Konuyla ilgili diğer Wikimedia sayfaları:

Vikipedi'de Kapitalizm ile ilgili ansiklopedik bilgi bulunmaktadır.